Nevrolog hevder korn er farlig for hjernen

I VG i dag

Selvfølgelig kommer alle andre og sier det ikke er godt dokumentert, men det er jaggu ikke påstanden at fullkorn er supersunt heller. Det er bare noe som er blitt godtatt og forkynnet så lenge at det er blitt fakta.

“It [food] interacts with and instructs our genome with every mouthful, changing genetic expression”.

Fra den engelsk-språklige artikkelen VG artikkelen er basert på. Når han sier mat forandrer genene våre snakker han om metylering, prosessen som kan skru gener av og på.

Vi vet at metabolsk syndrom; en sekkebetegnelse som ibefatter høyt blodtrykk, høyt blodsukker (og insulinresistens), høyt kolesterol og fedme ikke er uvanlig hos psykisk syke. Dette er tilstander et lavkarbokosthold har vist seg å være effektivt mot. Nå er det ikke disse funksjonene jeg har satt meg mest inn i, men andre har det. For eksempel her og her kan du lese om hvordan lavkarbo påvirker disse markørene for metabolsk syndrom.

Nå er det ikke nødvendigvis mengden karbohydrater det går på, men typen karbohydrat. Korn er en av dem som virkelig burde unngås – fordi gluten, fytinsyre og lektiner ødelegger helsen vår. De fører til økt oksidativt stress, som er forbundet med en mengde helseproblemer.

Bra temaet blir litt belyst 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s